Friday, April 16

Sup Daging 1Malaysia

Saja aku letak nama Sup Daging 1Malaysia,
kasi gempak sikit!
heheheh... 


Bahan2:
Daging 1kg - direbus selama 2 jam supaya empuk.
Sup bunjut tulang - 1 pek
Bawang putih - 4 ulas (diracik)
Halia sebesar ibu jari (dipecahkan)
Sos tiram -1/2 senduk nasi
Daun sup + daun bawang
Buah tomato

Cara2:
1. Rebus daging bersama sup bunjut tulang dan halia ke dalam periuk.
*ingat, daging perlu direbus lama supaya empuk.

2. Tumis bawang putih hingga garing.
3. Masukkan bahan yang ditumis tadi ke dalam periuk rebusan daging
4. Masukkan garam, aji, sos tiram, biar mendidih.
5. Selepas api ditutup, taburkan hirisan daun sup, daun bawang dan buah tomato.

SeLaMaT mEnJaMu SeLeRa!



1 comment:

Anonymous said...

hmmm sedap. ni pestime dengor org bubuh sos tiram dlm sup. kena try ni...

KC

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...