Ini memang kuih fav aku & Qish. This is my first attempt ever. Tak sangka menjadi...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEit5JFbyiMZDznwLTU5_SzeldKV-p4V6oz5MKeyU1Zdb4wzQXYRSLuhwkw1k5FFNP96j-9W-L8HRbfcaqUCUFqRiAR6geTOsvdrwOqixnrajjVstSblonjXRdd1JKyUMuyNihpVowGSIZqM/s400/bahan.gif)
1. Tepung gandum - 1 cawan
2. Telur - 1 bj
3. Daun pandan - 2 helai
4. Susu segar - 1 1/2 cawan
5. Garam - ikut selera
6. Pewarna - terpulang pada individu, slalunya hijau.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSPkhgGEhBC1MZIUtQO5pytXyNIbrKeuFSjBggtXSbEG7bFFIKM5LHuOz1R5X_Tb0PJ0DHQFpcwdbMwhbs4k0Y14jXuO27nrIvIB7FZ1oiVQD8elZOXFMdvRkOwRMgOC23YIPnDjXgHjv6/s400/pan.gif)
Caranya: (kulit)
1. blend daun pandan dgn susu segar
2. campurkan semua bahan tadi, kacau hingga sebati.
3. tapis adunan
4. panaskan pan, ratakan sikit minyak.
5. sendukkan 1 senduk adunan ke dalam pan.
1. kepala parut - 1/2 bj
2. gula kabung - 1 ketul
3. daun pandan - 2 helai
4. Gula - 1/2 sudu besar
5. Garam - sikit
Caranya:
1. blend gula kabung + gula biasa sampai hancur.
2. campurkan gula yang hancur tadi + daun pandan + kepala parut.
3. masakkan dalam kuali dalam 10 minit, sampai sebati.
No comments:
Post a Comment