Kalau tak tahu nak prepare apa untuk dessert, saya cadangkan yang ni. Simple, tak ambil banyak masa & delicious.
Bahan:
-Tembikai, epal, rambutan.
-Jem rasberi (kalau guna jem strawberi kurang sedap).
1. Bulat2 kan isi buah tembikai (baru nampak menarik).
2. Panaskan jem raspberry sampai cair. Kalau nak kuahnya pekat, guna 1/2 botol. Actually jem raspberry ni depends pada banyak mana buah yang digunakan.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpNGw7wgnYBGG72ImcEPtmbAddxiDMD6lqVJVeLzSC0L0dEM2OkpTiag67CayMfHdlLfXvAw5MXZu1dW3lTytCufPdUw_JBu2I0TYT347Q1HHnDl25lKObXI-3YBTV38QVK2Y07TqCpuZn/s400/done.jpg)
3. Tuangkan jem raspberry yang dah cair tadi ke atas buah-buahan.
Di sini saya guna tembikai dan stok buah epal yang nak dihabiskan. Selain buah epal, bolehlah guna mangga, betik, rambutan. Lebih menarik jika dicampur-adukkan buah-buahan yang berbeza warna. Tentu terliur dibuatnya.
Selamat mencuba!
No comments:
Post a Comment