Monday, June 15

Raspberry Fruit Punch

Kalau tak tahu nak prepare apa untuk dessert, saya cadangkan yang ni. Simple, tak ambil banyak masa & delicious.

Bahan:
-Tembikai, epal, rambutan.
-Jem rasberi (kalau guna jem strawberi kurang sedap).

1. Bulat2 kan isi buah tembikai (baru nampak menarik).


2. Panaskan jem raspberry sampai cair. Kalau nak kuahnya pekat, guna 1/2 botol. Actually jem raspberry ni depends pada banyak mana buah yang digunakan.


3. Tuangkan jem raspberry yang dah cair tadi ke atas buah-buahan.

Di sini saya guna tembikai dan stok buah epal yang nak dihabiskan. Selain buah epal, bolehlah guna mangga, betik, rambutan. Lebih menarik jika dicampur-adukkan buah-buahan yang berbeza warna. Tentu terliur dibuatnya.

Selamat mencuba!


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...